NordVPN Review

3,93

Een van de bekendste en beste VPN aanbieders van het moment is dan ook wel NordVPN. Eigenlijk ook wel meteen een van de marktleiders van het moment.

3,93

NordVPN Review

Een van de bekendste en beste VPN aanbieders van het moment is dan ook wel NordVPN. Eigenlijk ook wel meteen een van de marktleiders van het moment.

In 2019 is NordVPN zelfs gekozen tot de beste VPN provider van Nederland! Dit komt grotendeels door hun super uitgebreide marketing op online diensten zoals bijvoorbeeld YouTube.

Leest u op deze pagina alles over:

 • Het inloggen bij NordVPN
 • Het opzeggen bij NordVPN
 • Ervaringen van NordVPN
 • Testen van bij NordVPN

En uiteraard de kosten en de korting die u op een NordVPN abonnement kunt krijgen bij VPN-Check.nl

Een abonnement afsluiten maandelijks of per jaar is dus iets waar u geen spijt van zult krijgen bij de VPN provider NordVPN.

Hieronder ziet u een kleine introductiefilm van NordVPN.

Eigenschappen NordVPN

 • Software voor: Windows, iOS, MacOS, Android, Linux
 • Protocollen: IPSec, OpenVPN, IKEv2
 • Betalen met: iDeal, Creditcard, Bitcoin
 • Max. gelijktijdige connecties: 6
 • Vestigingsland: Panama
 • Logbeleid: geen logs

VPN provider NordVPN

De VPN provider NordVPN denkt vooral aan de privacy van haar klanten. Hun hoofdkantoor zit in Panama en dat is niet voor niets. Ook houden ze geen logs bij en je bent niet verplicht om je persoonlijke gegevens in te vullen bij de accountregistratie.

In dit artikel leggen we uit hoe NordVPN werkt en kun je voor jezelf nagaan of dit voor jou een geschikte VPN service is.

Servers NordVPN

NordVPN beschikt over meer dan 5100 servers verspreid over 60 landen wereldwijd. Als klant kun jij verbinding maken met een van deze servers. De afgelopen tijd is het aantal servers en het aantal locaties van NordVPN sterk gestegen.

In alle werelddelen heeft deze VPN provider servers staan, dus er is altijd wel een server bij jou in de buurt. Hierdoor heb je een snellere verbinding. Daarnaast heeft NordVPN in veel verschillende landen servers staan, waardoor je content, zoals films en series, uit andere landen kunt zien die om geografische redenen geblokkeerd is.

Persoonlijk IP-adres

Met NordVPN kun je kiezen om verbinding te maken met een persoonlijk oftewel dedicated IP-adres. Zo zien anderen altijd ditzelfde IP-adres. Dit biedt een aantal voordelen:

 • Wanneer jouw IP-adres gewhitelist moet zijn om toegang te krijgen tot het netwerk van jouw werk of tot andere diensten;
 • Wanneer je maar 1 IP-adres wilt voor externe toegang tot je netwerk thuis;
 • Zo is het onwaarschijnlijker dat streamingdiensten zoals Netflix het IP-adres blokkeren, omdat je door de geografische blokkade weet te komen.

Een dedicated IP-adres bij NordVPN is niet goedkoop. Ten tijde van het schrijven van dit artikel kost het je $70 per jaar.

Het gebruik van NordVPN

Voor alle besturingssystemen is er uitstekende software beschikbaar om NordVPN te kunnen installeren. Of je het op je computer wilt installeren of op je smartphone, het gaat in beide gevallen erg makkelijk.

Ook het gebruik van deze VPN service is erg simpel. Wanneer je NordVPN gebruikt, is het voor anderen onmogelijk om jouw data te hacken. De software is ook nog eens betrouwbaar.

Het programma van de VPN dienst is uitvoeriger dan andere bekende diensten. Er zijn de standaard functionaliteiten zoals een bepaalde server selecteren, maar wil je meer dan dat, dan zijn er nog veel meer instellingen. Ben je niet veeleisend? Ook zonder het instellen van alle extra opties werkt NordVPN uitstekend.

NordVPN op Mac en Windows computers

Het maken van de VPN verbinding begint met het selecteren van een server. Dit is overzichtelijk opgezet. Hoe zwaar zijn de servers belast en wat is de ping? Het staat er allemaal bij. Zo kun je eenvoudig een snelle server kiezen voor jouw verbinding.

De instellingen zijn erg uitgebreid en makkelijk in gebruik. Er zijn genoeg opties om aan of uit te zetten. Degenen die alles willen kunnen instellen, komen bij NordVPN duidelijk aan hun trekken. Een aantal van de opties:

 • Laat NordVPN automatisch opstarten wanneer je je computer inschakelt.
 • In- en uitschakelen van de kill switch.
 • In- en uitschakelen van cybersec.
 • Optie om je computer zichtbaar of onzichtbaar te laten zijn voor anderen in je netwerk.
 • Optie om NordVPN automatisch verbinding te laten maken bij het opstarten van het programma.

Ook zijn er bepaalde geavanceerde instellingen, zoals het zelf kunnen bepalen welke DNS server je gebruikt. Ook kun je het UDP en het TCP protocol afwisselen, en je hebt de mogelijkheid om obfuscated servers in te stellen. Deze kun je gebruiken op locaties waar
VPN verbindingen worden geweerd, bijvoorbeeld in China.

Apps voor iPhone en Android

Om NordVPN te gebruiken op je iPhone of Android-telefoon zijn er apps beschikbaar. Ze vertonen veel gelijkenissen met de software voor Windows en Mac. Via de app kun je de VPN koppelen aan Android TV, een mooie bijkomstigheid.

Voor je Android tablet kun je natuurlijk ook de Android app gebruiken en voor je iPad de iOS app. Het installeren en gebruiken van NordVPN op je tablet of iPad gaat ook zeer makkelijk.

Via onderstaande screenshot van NordVPN op Android zie je welke mogelijkheden de mobiele app heeft. Ook kun je zien hoe Smart play in de app werkt.

Linux en NordVPN

Er is software beschikbaar van NordVPN voor de Linux distributies Ubuntu en Debian. Je kunt het downloaden en installeren als .deb. Zodra je het geïnstalleerd hebt, kun je via het programma verbinding maken met een van de servers van NordVPN.

Wat voor sommige mensen als nadeel zou kunnen werken, is dat het programma alleen vanaf de command line werkt. Maar er is een andere mogelijkheid.

Op de website van NordVPN kun je een beschrijving vinden van hoe je VPN verbindingen kunt toevoegen aan Linux distributie. Je moet een paar eenvoudige stappen volgen, waarna je verbinding kunt maken met een VPN server die je zelf kiest.

Firefox add-on en Chrome extensie voor NordVPN

Via de Chrome extensie of via de Firefox add-on van NordVPN kun je je websiteverkeer laten lopen via een VPN server. Met je NordVPN abonnement kun je met de extensie en add-on kiezen uit meer dan 5100 servers verspreid over meer dan 61 landen die deze VPN dienst heeft.

Wil je op vakantie een programma terugkijken van bijvoorbeeld RTL? Met de extensie of add-on kies je in je
internetbrowser voor een Nederlandse server om verbinding mee te maken. Zo lijkt het alsof je gewoon in Nederland zit en kun je alle uitzendingen van RTL bekijken.

NordVPN gebruiken met router

Heb je een router die een OpenVPN cliënt optie heeft? Dan kun je NordVPN ermee gebruiken. Op de website van NordVPN staan gebruiksaanwijzingen voor diverse type
VPN routers. Ook degenen die er niet zo veel verstand van hebben, kunnen deze handleidingen makkelijk volgen.

Ook is er een handleiding beschikbaar voor als je NordVPN wilt instellen op je router met de DD-WRT firmware. Dit is een bepaalde open-source firmware en kan op veel verschillende routers geïnstalleerd worden. Dit geldt ook voor Tomato firmware.

Waarom zou je een VPN verbinding instellen op je router? Op deze manier maken al jouw apparaten in huis via een VPN server verbinding met internet, bijvoorbeeld ook je Chromecast en Apple TV. En zo kun je bijvoorbeeld buitenlandse content bekijken.

Automatisch verbinding maken

De software van NordVPN is zeer gebruiksvriendelijk, zowel de apps als de software voor je computer. Een erg fijne en veilige instelling is bijvoorbeeld dat je kunt aangeven of de VPN verbinding automatisch moet worden gemaakt als je de computer opstart.

Als je dit wilt, moet je instellen dat NordVPN automatisch opstart wanneer je je computer of smartphone inschakelt. Deze instelling vind je in het instellingenmenu. Daarnaast moet je aanvinken dat je computer of smartphone automatisch verbinding maakt. Zo weet je zeker dat je altijd internet via de VPN verbinding.

NordVPN: privacy en beveiliging

Bij NordVPN vinden ze de privacy van hun klanten erg belangrijk. Dit komt terug in een aantal zaken. NordVPN hanteert een zero logging policy. Dit betekent dat ze geen logs bijhouden.

Ook een pluspunt voor je privacy: bij de registratie ben je niet verplicht om persoonlijke gegevens in te vullen. Het is genoeg als je alleen een e-mailadres en een wachtwoord opgeeft. Daarnaast kun je betalen met Bitcoin. Met dit betaalmiddel betaal je anoniem. Dit samen met een anoniem betaaladres gebruik je de VPN verbinding dus anoniem.

Waaruit nog meer blijkt dat de privacy een grote prioriteit heeft bij NordVPN, is dat NordVPN in Panama zit. Zo vallen ze buiten de jurisdictie van Europa en Amerika.

Ook de techniek en encryptie zijn prima geregeld bij NordVPN. Voor alle servers met 2048 bit SSL encryptie is bijvoorbeeld OpenVPN voorhanden. Dit is voor Windows en Android de standaard optie van NordVPN.

Ook zijn IKEv2/IPSec beschikbaar, de standaard voor MacOS en iOS. Op de website van NordVPN vind je een heldere uiteenzetting voor als je een ander protocol dan bovenstaande protocollen wilt gebruiken.

De protocollen PPTP en L2TP/IPSec worden niet meer aangeboden door NordVPN. Ze kunnen niet meer een bepaalde mate van veiligheid bieden, omdat ze zijn verouderd. Dit laat zien dat NordVPN hier ook goed op let.

NordVPN heeft nog een aantal opties wat betreft privacy beschikbaar. Je kunt kiezen voor VPN over TOR verbindingen en dubbele VPN verbindingen. Dit zijn zaken die andere VPN diensten niet aanbieden.

VPN verbinding over het TOR-netwerk

Bij NordVPN zijn er servers beschikbaar die VPN met TOR combineren. Hierdoor heb je de allergrootste veiligheid en ben je er echt zeker van dat je
anoniem van het internet gebruikmaakt.

Met deze twee anonieme netwerken gaat en komt jouw data via de VPN server. De server zet daarvoor het TOR-netwerk in. Het TOR-netwerk staat ook wel bekend als het onion netwerk.

Helaas is deze gecombineerde verbinding erg langzaam. Dit komt doordat het TOR-netwerk langzamer is dan het normale internet.

Dubbele VPN verbindingen

Bij NordVPN kun je gebruikmaken van een dubbele VPN verbinding. Deze verbinding gaat als volgt: het dataverkeer gaat naar een VPN server. Daarna naar een andere server en daarna gaat het pas naar de website. Uiteraard gaat het ontvangen van data in de omgekeerde volgorde.

Door deze dubbele verbinding is jouw privacy nog beter beveiligd. Daarnaast is het verkeer tussen de server en jouw computer en het verkeer tussen de servers zogenaamde gemixte tcp en udp verbindingen. Hierdoor is het voor derden nog moeilijker om alle data te volgen.

Kill switch functie

Kill switch is een handige functie voor als de VPN verbinding wegvalt. Het zorgt er namelijk voor dat het internetverkeer op dat moment geblokkeerd wordt. Zo wordt er dus niet op een onveilige manier data verzonden en ontvangen. Kill switch is eigenlijk onmisbaar bij VPN verbindingen en natuurlijk beschikt NordVPN over deze functie.

Op zowel Windows als Mac computers kun je per toepassing een kill switch instellen of een totale kill switch die geldt voor alle applicaties. Zo kun je op deze besturingssystemen dus automatisch al het dataverkeer blokkeren wanneer de VPN verbinding wegvalt, maar bijvoorbeeld ook alleen het internetverkeer in je browser.

Wanneer op iOS of Android de VPN verbinding wegvalt, kun je alleen al het internetverkeer stoppen, niet een kill switch per toepassing. Zo voorkom je dat er on versleutelde data wordt verzonden of ontvangen.

Ad en malware blocker bij NordVPN

In de NordVPN software voor Windows en Mac zit ook een ad en malware blocker, genaamd Cybersec. Wanneer je dit aanzet, worden gevaarlijke websites en websites die gegevens verzamelen en advertenties tonen automatisch tegengehouden. Ook een erg goede functie van NordVPN.

De snelheid en stabiliteit van NordVPN

Een VPN provider moet natuurlijk veilig zijn, maar misschien net zo belangrijk is de snelheid. Wanneer je met NordVPN verbinding maakt met een server in de buurt is de verbinding snel genoeg om HD filmpjes te kunnen streamen. Ook downloaden gaat snel. Soms wordt bij VPN diensten de verbinding langzamer, maar bij NordVPN is dat niet het geval.

Ook de stabiliteit is goed. Het komt niet vaak voor dat de verbinding met de server wordt verbroken.

Torrent en Popcorn Time via NordVPN

Via NordVPN heb je de mogelijkheid om te downloaden met het Bittorrent protocol. Torrents downloaden is dus toegestaan als je NordVPN gebruikt. Wanneer je torrents download met een VPN verbinding is je IP-adres niet zichtbaar voor anderen. En dit heb je nodig, want er worden IP-adressen genoteerd waarover illegale content wordt gedownload. Zo kunnen ze je boetes geven.

NordVPN kun je ook gebruiken om films en series te streamen via Popcorn Time. Dit is mogelijk, omdat Popcorn Time ook van het Bittorrent netwerk gebruikmaakt. Met een VPN verbinding kun je dus boetes voorkomen als je content wilt streamen via Popcorn Time.

Met NordVPN kun je ook socks5 gebruiken. Deze proxy kun je gebruiken in veel torrent diensten. Met socks5 van NordVPN kun je anoniem torrents downloaden, mits je de juiste instellingen gebruikt. Ook dan wordt je IP-adres afgeschermd. NordVPN kun je dus prima gebruiken als je torrents wil downloaden.

NordVPN en Kodi

Met alle VPN diensten die OpenVPN aanbieden als protocol kun je Kodi gebruiken. NordVPN biedt OpenVPN aan, dus kun je Kodi gebruiken in combinatie met NordVPN.

Op de website van NordVPN staat een handige handleiding om Kodi te kunnen gebruiken. Volg de overzichtelijke stappen en je stelt Kodi op zo’n manier in dat er altijd eerst een VPN verbinding gemaakt wordt als je films en series via Kodi wilt bekijken. Op deze manier ben je anoniem en kun je geografisch geblokkeerde content streamen via Kodi.

Lees hier meer over VPN voor Kodi gebruiken.

NordVPN en Netflix

Netflix blokkeert VPN verbindingen, maar NordVPN weet deze gemakkelijk te omzeilen. Zo kun je via NordVPN prima Netflixen. Ook kun je naar het Amerikaanse Netflix aanbod kijken als je verbinding maakt met een Amerikaanse server van NordVPN.

Ga naar de website van NordVPN om te bekijken welke servers je moet selecteren om het Netflix aanbod van een bepaald land te kunnen zien. Wil je het Amerikaanse, Britse of Japanse aanbod bekijken? Op de website zie je welke servers je moet kiezen.

De mensen die het buitenlandse aanbod van Netflix willen kunnen zien, kunnen dus NordVPN hiervoor gebruiken. Deze VPN dienst omzeilt namelijk de geografische blokkades.

NordVPN en Smartplay

Met de Smartplay technologie kun je kiezen welke content je wilt zien, zoals HBO, Hulu, Netflix, YouTube en NBC sports. Met NordVPN heb je een versleutelde verbinding naar een andere DNS server, waardoor het voor de buitenwereld lijkt alsof je inlogt op de plek van de DNS server. Eigenlijk is de Smartplay technologie dus een Smart DNS functie.

De prijzen van NordVPN

Bij NordVPN kun je kiezen uit vier verschillende abonnementen: een abonnement voor een maand, voor een jaar, voor 2 jaar of een abonnement voor 3 jaar. De prijzen hiervoor zijn zeer schappelijk.

Voor het maandabonnement betaal je $11,95; voor het jaarabonnement betaal je omgerekend $6,99 per maand; voor het tweejarig abonnement omgerekend $4,99 per maand en voor 3 jaar betaal je omgerekend $3,49 per maand.

Wanneer je de prijzen vergelijkt met andere VPN diensten is NordVPN gemiddeld, maar wanneer je kijkt naar wat ze allemaal aanbieden, zijn het hele goede prijzen. De prijs/kwaliteitverhouding is misschien wel een van de beste in vergelijking met de andere aanbieders. Dus als je een goede én betaalbare VPN dienst zoekt, is NordVPN de keuze voor jou. Maar dat is het eigenlijk alleen als je het tweejarig abonnement neemt.

Het maandabonnement is zoals gezegd $11,95 per maand en het eenjarig abonnement is omgerekend $6,99 per maand, wat best veel geld is. Daarom kun je het beste kiezen voor het tweejarig (omgerekend $4,99 per maand) of het driejarig abonnement (omgerekend $3,49 per maand). Op de website van NordVPN vind je ook de kosten in Euro’s.

Zoek je iets goedkopers? Dan zijn de VPN provider Surfshark, Private Internet Access of CyberGhost goede alternatieven. CyberGhost is goedkoper, maar heeft ongeveer dezelfde kwaliteit als NordVPN. CyberGhost is alleen gevestigd in Amerika, wat minder voordelig is voor jouw privacy.

Wanneer je op een gegeven moment je abonnement bij NordVPN wilt opzeggen, kun je dit eenvoudig doen via hun website. Dit kan via de instellingen van je account. Het wordt je niet moeilijk gemaakt, zoals weleens elders het geval kan zijn als je een abonnement wilt opzeggen.

Het (niet) betalen van de BTW

Als je je NordVPN abonnement gaat betalen, moet je selecteren uit welk land je afkomstig bent. De prijs wordt hoger wanneer je voor Nederland kiest, omdat er BTW bij komt.

Je bent goedkoper uit als je voor Amerika kiest, want dan wordt er geen BTW toegevoegd. Dit is gewoon mogelijk.

Niet goed geld terug-garantie

Bevalt NordVPN niet helemaal? Dan kun je binnen 30 dagen je geld terug krijgen. Voordat je NordVPN kunt testen moet je uiteraard wel je betalingsgegevens invullen en betalen. De VPN dienst betaalt gewoon gemakkelijk je geld terug als je hierom vraagt.

Dat de niet goed geld terug-garantie 30 dagen bedraagt is nog een voordeel van NordVPN. Een maand is een mooie periode om te kijken of deze provider bevalt.

De diensten van NordVPN

NordVPN wil op een goede manier de Nederlandse markt bedienen, want hun website is voor een groot gedeelte in het Nederlands.

Hun klantenservice (Engels) is altijd bereikbaar, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Je kunt contact opnemen via de chatfunctie of via e-mail. Ze reageren vervolgens snel en adequaat.

Conclusie van NordVPN

Wanneer je graag anoniem wilt blijven, is NordVPN een goede optie. Het registreren en het betalen gaat zo goed als anoniem, waardoor je je privacy goed kunt beschermen.

NordVPN houdt geen logs bij en dus kan jij nooit ergens aan gelinkt worden. Ook kun je TOR over VPN gebruiken en ook dubbele VPN verbindingen. NordVPN scoort erg hoog wat betreft privacy en veiligheid.

De prijs van NordVPN is gemiddeld. Vergeleken met andere VPN diensten heb je voor wat je betaalt veel verschillende mogelijkheden, zoals 6 verbindingen met 1 account. Zo kun je meerdere apparaten met je NordVPN abonnement gebruiken.

De stabiliteit van NordVPN wordt ook steeds beter en de verbindingen zijn snel. Daarnaast zijn ze altijd bezig met het neerzetten van meer servers.

Leest u snel meer informatie over:

Vragen en antwoorden Nordvpn

Wat is Nordvpn?

Nordvpn is een van de bekendste VPN-aanbieders van het moment. Ze bieden schappelijke abonnement prijzen aan en hebben zeer snelle servers over de hele wereld.

Hoe werkt NordVPN?

U kunt bij NordVPN een keuze maken uit verschillende VPN aanbiedingen. Zo hebben zij maandelijkse of jaarlijkse goedkope abonnementen met een zeer goede service voor hun klanten.

Wat kost NordVPN?

De prijzen van de NordVPN abonnementen verschillen van het gene wat u nodig dient te hebben. Leest u hier alle informatie betreft de mogelijkheden bij NordVPN.

NordVPN Review