CyberGhost Review

3,75

De VPN provider CyberGhost is gevestigd in Roemenië. Belangrijke speerpunten van CyberGhost is de gebruiksvriendelijkheid van hun software en service, en de privacy van haar gebruikers. Dat ze privacy belangrijk vinden blijkt uit het feit dat ze in Roemenië zitten en geen logs bijhouden.

3,75

CyberGhost Review

Wie wilt er op de dag van vandaag nu niet veilig op internet surfen? Door het gebruiken van een VPN kunt u er van uit gaan dat u en al uw persoonlijke gegevens super veilig zijn afgeschermd door de VPN server van bijvoorbeeld CyberGost VPN te gebruiken.

Samen met NordVPN behoort CyberGhost tot de betere VPN diensten. CyberGhost heeft net als NordVPN scherpe kortingen op hun abonnement aanbiedingen en bied een prima klantgerichte service.

En uiteraard de kosten en de korting die u op een CyberGhost abonnement kunt krijgen bij VPN-Check.nl

Een abonnement afsluiten maandelijks of per jaar is dus iets waar u geen spijt van zult krijgen bij de VPN provider CyberGhost.

Hieronder ziet u een introductiefilmpje van CyberGhost VPN service.

Eigenschappen

  • Software voor: Windows, iOS, MacOS, VPN android
  • Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPSec, PPTP
  • Betalen met: iDeal, creditcard, Paypal, Bitcoin
  • Max. gelijktijdige connecties: 7
  • Vestigingsland: Roemenië
  • Logbeleid: geen logs

VPN provider CyberGhost

De VPN provider CyberGhost is gevestigd in Roemenië. Belangrijke speerpunten van CyberGhost is de gebruiksvriendelijkheid van hun software en service, en de privacy van haar gebruikers. Dat ze privacy belangrijk vinden blijkt uit het feit dat ze in Roemenië zitten en geen logs bijhouden.

Je kunt met wel 7 apparaten tegelijkertijd verbinding maken met 1 CyberGhost abonnement. Dat is handig als je met verschillende devices een VPN verbinding wilt, maar ook als je bijvoorbeeld een abonnement wilt delen met familie of vrienden.

Via dit artikel kun je erachter komen of CyberGhost een geschikte VPN dienst voor jou zou kunnen zijn.

Servers

CyberGhost beschikt over meer dan 5530 servers verspreid over 90 landen met totaal 112 locaties. Dat zijn er nogal wat. Voor bijna iedereen wel voldoende servers en voldoende locaties.

Dit betekent dat je met CyberGhost geografische geblokkeerde content van alle landen kunt bekijken. Je kunt bijvoorbeeld op vakantie makkelijk naar de Nederlandse televisie kijken, want in Nederland vind je verschillende servers van CyberGhost.

Wanneer je naar de website van CyberGhost gaat, kun je bekijken welke server zwaar belast is en welke minder. Op deze manier kun je gemakkelijk beslissen met welke server je het beste verbinding kunt maken.

CyberGhost heeft in sommige delen van de wereld minder servers beschikbaar dan in andere delen. Dit is nadelig als je in een land bent waar er geen server dichtbij is, want de snelheid van je VPN verbinding is dan aanzienlijk lager. Dit is bijvoorbeeld zo in Azië en Afrika.

CyberGhost gebruiken

Voor alle bekende besturingssystemen en apparaten heeft CyberGhost goede software. Of je de VPN dienst nu nodig hebt voor Windows, MacOS, Android devices of iPhone en iPad, er zijn applicaties beschikbaar. Ze zijn ook nog eens gemakkelijk in gebruik en je kunt profiteren van alle opties die CyberGhost biedt.

CyberGhost heeft innovatieve software ontwikkeld en deze is op veel vlakken anders dan de software van andere VPN diensten. Ook is de software recentelijk beter geworden wat weer de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. In dit artikel kun je lezen wat de software van CyberGhost inhoudt.

CyberGhost-Windows

CyberGhost voor MacOS en Windows pc

CyberGhost heeft hard gewerkt aan de software voor MacOS en Windows. Vooral het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid zijn sterk verbeterd. Daardoor zijn de CyberGhost review aardig verbeterd.

Wanneer je CyberGhost VPN opstart op je computer kun je direct zeer eenvoudig verbinding met de beste server maken. Vanwege de snelheid en de drukte wordt deze VPN server gezien als de beste server.

Meestal is dit een server die niet ver weg staat, dan heb je namelijk de hoogste snelheid. Bij CyberGhost heb je ook de optie om populaire servers te selecteren. Zo kun je bijvoorbeeld de BBC iPlayer of de Amerikaanse Netflix zien.

Bij het selecteren van een VPN server kun je bij ‘More servers’ alle servers zien die CyberGhost beschikbaar heeft. Ze hebben veel servers en ook veel verschillende locaties. Daarnaast zijn er speciale servers om torrents te downloaden en speciale servers voor als je wilt streamen.

In het programma van CyberGhost vind je veel instellingen. Je kunt bijvoorbeeld een ad-blocker aanzetten, maar ook alle tracking pogingen laten blokkeren en het forceren van https verbindingen. Fijne mogelijkheden om te hebben bij een VPN provider.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om CyberGhost automatisch op te laten starten wanneer je je computer opstart en om automatisch een VPN verbinding te maken wanneer je CyberGhost opstart. Er zijn ook allerlei technische instellingen, wat voor mensen die er veel verstand van hebben, fijn is om te hebben.

CyberGhost Apps voor iPhone en Android

CyberGhost heeft zowel iOS apps (voor iPhone en iPad) als Android apps, zodat je ook met je smartphone en tablet verbinding kunt maken met een VPN server. Deze apps zijn zeer intuïtief en net als de software voor de computer makkelijk in gebruik.

De CyberGhost app is beschikbaar in de App Store en in de Google Play Store. Via deze app voor smartphone of tablet heb je ook een ad-blocker en een tracking-blocker. Daarnaast kun je bepalen hoe CyberGhost om moet gaan met wifi-netwerken.

Firefox add-on en Chrome extensie van CyberGhost

Er is een Firefox add-on en een Chrome extensie van CyberGhost beschikbaar. Eigenlijk zijn deze browser functionaliteiten een proxy optie en niet echt een VPN plug-in.

Door de add-on en extensie krijg je een nieuw IP-adres en wordt je data van de browser versleuteld. Zo kun je dus geografische blokkades vermijden. Het is echter niet voldoende om je privacy volledig te beschermen.

Toch zijn deze Firefox add-on en Chrome extensie handig om te hebben. Bovendien zijn ze gratis. Weet alleen wel dat de add-on en de extensie niet de volledige veiligheid en anonimiteit bieden als de installatie van CyberGhost zelf.

Al met al beschouwen wij van VPN-Check deze extensie als groot voordeel van de CyberGhost review. Ook omdat beide gratis te installeren zijn.

Gratis gebruik maken van CyberGost

Ook CyberGost VPN had ooit een gratis versie om te gebruiken. Echter is deze gratis VPN verbinding gestopt met bestaan.

Omdat de gratis versie van deze provider gestopt is zijn er veel minder mensen die nu gebruik maken van hun VPN servers. Dit heeft als zeer groot voordeel dat de snelheid van de verbindingen erg omhoog is gegaan wat een zeer positief effect heeft voor mensen met een betaald abonnement.

Meerdere besturingssystemen

Het Linux systeem is een ander besturingssysteem waarop mensen meestal willen verbinden met een VPN server. Linux wordt gebruikt op bijvoorbeeld de Raspberry Pi, maar kun je ook installeren op je computer.

Met CyberGhost kun je op eenvoudige wijze een VPN verbinding tot stand brengen op Linux. Overigens als een van de weinige VPN diensten bieden ze dit aan. Via CyberGhost kun je ook makkelijk een VPN verbinden voor Kodi of Openelec maken.

In jouw account op de website van CyberGhost kun je configuratiebestanden aanmaken. Met deze bestanden worden precies de juiste instellingen gebruikt op het device die verbonden moet worden met een VPN server. Een handige functionaliteit van CyberGhost.

Snelheid servers

De servers van CyberGhost zijn de afgelopen tijd sneller geworden. Dit komt omdat ze helemaal geüpdatet zijn. Ook hebben ze meer servers over verschillende landen geplaatst.

CyberGhost is gestopt met het aanbieden van het gratis account, waardoor er minder mensen op de servers zitten. Dit is ook weer merkbaar aan de snelheid en aan de stabiliteit van de dienst.

De downloadsnelheid en uploadsnelheid van CyberGhost zijn in vergelijking met andere gratis VPN providers erg goed.

Automatisch verbinden ( connectie maken )

Je kunt op je computer ervoor kiezen om CyberGhost automatisch te laten starten wanneer je je computer opstart, maar helaas geldt dit alleen voor

Windows en niet voor MacOS. In de software zit helaas geen optie om automatisch te verbinden met een VPN server wanneer je je computer opstart.

CyberGhost en de kill switch

Kill switch is een fijne optie. Dit zorgt er namelijk voor dat mocht de VPN verbinding wegvallen dat al het verkeer geblokkeerd wordt.

CyberGhost beschikt over deze optie, alleen heet het bij hen ‘Secure Connect’. ‘Secure Connect’ zit in de software voor Windows, MacOS, Android en iOS en staat standaard aan.

Voorkom een DNS leak

Bij de instellingen van CyberGhost vind je de optie dat er ten alle tijd een DNS server van CyberGhost moet worden gebruikt. Deze optie staat standaard aan. Hiermee voorkom je een DNS leak en blijft jouw data beschermd.

Netflix via CyberGhost kijken

Via CyberGhost kun je kijken naar het Amerikaanse Netflix aanbod. Bij CyberGhost kun je filteren op streaming servers.

Dit zijn speciale servers waarmee je kunt streamen en staan zo ingesteld dat je er geografisch geblokkeerde content van allerlei verschillende landen mee kunt bekijken. Zo kun je kiezen voor speciale Duitse servers als je Duitse televisie of de Duitse Netflix wilt zien.

Netflix probeert om VPN verbindingen te blokkeren, maar CyberGhost lukt het om deze blokkades te omzeilen. Je kunt dus prima CyberGhost gebruiken als je het Netflix aanbod van een ander land wilt zien.

Wel is het zo dat Netflix altijd bezig is met het blokkeren van VPN verbindingen, waardoor het kan zijn dat CyberGhost nu niet geblokkeerd wordt, maar morgen wel.

Maar dan probeert CyberGhost gelijk weer om deze blokkade te omzeilen en daarnaast beschikt CyberGhost over veel verschillende servers waardoor er altijd wel een andere sever is die je kunt gebruiken voor Netflix.

Dedicated IP-adres mogelijk

Je kunt bij CyberGhost voor een dedicated IP-adres kiezen. Hiermee kun je je IP-adres van je VPN verbinding bij bepaalde online diensten op de whitelist zetten.

Ook kun je met een dedicated IP-adres van buitenaf je computer bereiken als deze verbonden is met een VPN server. Zou je computer verbonden zijn met een VPN server via een gedeeld IP-adres, dan zou dit niet mogelijk zijn.

Voor een dedicated IP-adres betaal je bij CyberGhost $5 per maand. Wanneer je dit vergelijkt met andere VPN diensten, is dit gemiddeld.

Torrents downloaden met CyberGhost

Bij CyberGhost is je privacy goed gewaarborgd. Vooral als je veel download, hecht je daar natuurlijk extra waarde aan. Via de VPN verbindingen van CyberGhost is het daarnaast toegestaan om torrents te downloaden.

Je kunt alleen niet elke server van CyberGhost gebruiken voor het downloaden van torrents. Voor bijvoorbeeld Bittorrent zijn er bepaalde servers die je moet gebruiken.

Maar gelukkig heeft CyberGhost veel servers beschikbaar als je Bittorrent wilt gebruiken. Je kunt in de software makkelijk opzoeken welke servers je kunt gebruiken als je wilt downloaden.

Kosten CyberGhost

Wanneer je CyberGhost wilt aanschaffen zijn er 4 abonnementen waar je uit kunt kiezen. Het verschil zit hem in de lengte van het abonnement. Hoe langer het abonnement loopt, hoe goedkoper het is. De functionaliteiten van alle abonnementen zijn hetzelfde.

Je kunt kiezen uit een abonnement voor een maand, voor 1 jaar, voor 2 jaar of voor 3 jaar.

Voor het maandabonnement betaal je $12,99. Voor het 1-jarig abonnement betaal je omgerekend $5,99 per maand, voor het 2-jarig abonnement omgerekend $3,69 per maand en het abonnement voor 3 jaar kost je omgerekend $2,75 per maand. Dus hoe langer het abonnement loopt, hoe minder je betaalt per maand.

Vooral wat je betaalt per maand voor het 3-jarig abonnement is in vergelijking met andere VPN diensten, bijvoorbeeld ExpressVPN, best laag. Daarom wordt CyberGhost ook wel gezien als 1 van de beste goedkope VPN providers.

Zie hieronder een screenshot van de prijzen die CyberGhost berekend..

kosten-cyberghost

Niet goed geld terug-garantie van CyberGhost

CyberGhost heeft een niet goed geld terug-garantie van 45 dagen. Dit geldt bij elk abonnement. Dus ben je niet tevreden, dan kun je zonder dat je een reden hoeft op te geven, je geld terugkrijgen. Dit gaat gemakkelijk.

Zo heb je aardig wat tijd om CyberGhost te testen. Je moet echter wel eerst betalen en dus kun je het niet helemaal zien als een gratis trial.

Gratis CyberGhost uit proberen..

Bij de meeste VPN abonnementen heb je de mogelijkheid om je geld binnen 45 dagen terug te ontvangen als u niet tevreden bent over het gebruik van hun diensten.

U kunt de 45 dagen zien als een soort van gratis trail ( proefperioden ). Wij van VPN-Check vinden dit niet helemaal correct! Omdat er eerst betaald moet worden voordat je 45 dagen gratis de VPN provider kunt testen.

Review conclusie

CyberGhost is een goede VPN dienst. Ze hebben heel veel servers op veel verschillende locaties. Zo heb je altijd wel een server in de buurt waarmee je kunt verbinden en zo kan je genieten van een snelle verbinding. Of kies voor een server in een ander land als je de geografische blokkades wilt omzeilen.

Het beleid dat ze hebben om jouw privacy te garanderen is in orde. Daarbij is het een voordeel dat CyberGhost is gevestigd in Roemenië. Er zijn geen berichten bekend dat CyberGhost niet goed is omgegaan met de privacy van haar gebruikers of het anoniem surfen over het internet.

Op sommige tijdstippen kan de verbinding op sommige servers iets traag zijn, maar je kunt makkelijk van server wisselen als dit het geval is. De software van CyberGhost is ook erg goed. Deze kun je makkelijk downloaden op de website van CyberGhost.

Leest u snel meer informatie over:
Vpn voor u Iphone
Gratis VPN providers
Alternatieven Pirate Bay
Vpn router
Netflix VPN
Ip adres veranderen
VPN in browser
Chrome VPN

VPN voor Android

Over het algemeen is CyberGhost een zeer goede optie als je een VPN provider zoekt. Met de niet goed geld terug-garantie heb je daarnaast 45 dagen de tijd om deze dienst te testen.

CyberGhost Review